אם יש לכם חנות וירטואלית, אתם בוודאי כבר מודעים למשמעות הרבה של מדדים כמו טראפיק והמרות, ויודעים שהם מושפעים מרמת החשיפה שלכם בגוגל. איך תגבירו מדדים אלה ב-2017 כדי להגדיל את הרווחים שלכם? לפניכם כל הדרכים שיעזרו לכם לקדם את החנות בגוגל בשנה הקרובה. לגזור ולשמור, או כמו שאומרים היום – תשמרו בפייבוריטס שלכם

נכתב ע"י דפנה בן יהושע, אנגורה מדיה
עם תום השנה האזרחית, אתם בוודאי מסתכלים לאחור על הביצועים של החנות הווירטואלית שלכם בשנה החולפת, ומכינים תוכנית פעולה עבור השנה שבפתח. קידום החנות שלכם בגוגל חייב להיות חלק מהותי בתוכנית הפעולה הזאת. למעשה, מי שיש לו אתר מסחר מקוון (e-commerce) נדרש לכוחו של קידום בגוגל אף יותר מבעל העסק הממוצע, מכיוון שהפרנסה שלו תלויה באופן ישיר ברמת החשיפה של האתר ברשת.
קידום אתרים הוא תחום דינמי שמשתנה ללא הרף, עם כל עדכון של גוגל ועם כל טכנולוגיה חדשה שפורצת (חשבו למשל כיצד המצאת הסמארטפון לפני קרוב לעשור שינתה את פני השיווק הדיגיטלי). בכל שנה אנחנו נחשפים לטכניקות קידום חדשות, כלים לקידום אתרים שלא הכרנו קודם, וגורמי דירוג חדשים של גוגל. לכן, חשוב להתעדכן משנה לשנה וכן להיות עם אצבע על הדופק במהלך השנה לגבי כל השינויים שקורים בתחום ולהתאים אליהם את אסטרטגיית הקידום שלכם, כדי לא להישאר מאחור.
אז מהן פעולות הקידום שיהיה עליכם לעשות ב-2017 כדי לוודא שאתם מנצחים את המתחרים ומביאים לחנות שלכם כמה שיותר טראפיק איכותי, של גולשים שיהפכו בסבירות גבוהה ללקוחות? ברשימה הבאה תמצאו עצות עדכניות שיוכלו להשאיר אתכם במשחק, בתוספת דוגמאות רלוונטיות. לא כדאי לכם לדלג הלאה אם אתם מעוניינים להקפיץ את החנות שלכם קדימה בשנה הקרובה.
1. צרו גרסאות AMP לעמודים חשובים באתר שלכם
Google AMP הוא פרוייקט של גוגל שהושק בתחילת 2016 במטרה להאיץ טעינה של עמודי אינטרנט שנצפים דרך הסמארטפון (ומכאן השם – Accelerated Mobile Pages). בוודאי נתקלתם בתכני AMP במהלך גלישה בסמארטפון – הם מסומנים בסימן דמוי ברק ובמקום להיפתח כמו עמוד אינטרנט רגיל כשאתם לוחצים עליהם, המסך שלכם פשוט מחליק אליהם במהירות והם נפתחים מייד במלואם, במקום להיטען במשך שניות ארוכות.
במקור, ה-AMP נוצר עבור אתרי חדשות, אך כעת יותר ויותר אתרים מתחילים להשתמש בו, גם לצרכים שיווקיים. אחרי הכל, אתרים שנטענים לאט נוטים להבריח גולשים שאין להם סבלנות לחכות שיעלו; וזה קריטי במיוחד עבור אתרים שמנסים לייצר כמה שיותר המרות (הפיכת גולשים ללקוחות), כמו חנויות וירטואליות. שכן, אם גולשים עוזבים את האתר במהירות, הם לא מספיקים לצפות במוצרים ולהפוך ללקוחות פוטנציאליים. רק ביולי האחרון, איביי אימצו את טכנולוגיית ה-AMP ויצרו גרסאות AMP לרבים מעמודי המוצר ועמודי הקטגוריית שלהם (ראו תמונה): וזה מבשר על מגמה חדשה בתחום המסחר המקוון, ללא ספק.
2. בצעו לאתר אופטימיזציה למובייל
בהמשך לסעיף הקודם, אם עוד לא התאמתם את החנות הווירטאלית שלכם לגלישה בסמארטפון באופן מלא, זה הזמן לעשות זאת. מאז 2014, הגלישה במובייל עוקפת בהתמדה את הגלישה בדסקטופ וזה נכון גם לגלישה בחנויות וירטואליות.
הגרף הבא, מתוך המדריך "2016 Mobile 500" של אתר Internet Retailer, המדרג את 500 השחקנים הגלובליים החשובים ביותר במסחר במובייל, מראה את הנתח ההולך וגדל שמסחר דרך המובייל תופס מכלל המסחר ברשת. ואם זה היה המצה ב-2014 וב-2015, אפשר רק לדמיין מה יהיה ב-2017.
על פי פוסט בנושא מאתר moz, ההיבטים העיקריים שכדאי להתמקד בהם באופטימיזציה למובייל הם:
- מהירות טעינה (באמצעות יצירת גרסאות AMP, אופטימיזציה של תמונות, הפחתת השימוש בהפניות, מיניפיקציה של קוד ועוד)
- עיצוב רספונסיבי (התאמת הצפייה והשימוש באתר לכל סוגי המכשירים וגדלי המסכים)
- הימנעות משימוש בהודעות פופ-אפ (אשר במובייל נוטות לתפוס את כל המסך ולעצבן את הגולשים)
- עיצוב מותאם לשימוש באצבעות (התאמת הכפתורים, התפריטים, הקישורים ועוד)
- הימנעות משימוש מפלאש
- התמקדות בחיפוש מבוסס-מקום (local search)
3. הימנעו מיצירת תוכן משוכפל לתיאורי מוצרים
לא מעט חנות וירטואליות עושות את הטעות של להשתמש בתיאורי המוצרים שמספקים להן היצרנים, אשר עשויים להופיע בחנויות וירטואליות אחרות שמוכרות את אותם המוצרים. לחלופין, לא חסרים מקרים בהם התיאורים שנכתבים בעמודי המוצרים הם קצרים ויבשים, או שיש חזרה על אותם התיאורים למוצרים דומים מאותה הקטגוריה. אם יש באפשרותכם לעשות זאת, נסו לייצר תיאור ייחודי עבור כל מוצר, או לכל הפחות תיאור ייחודי בכל עמוד קטגוריה. חשוב מאד להשקיע בכך, מאחר שגוגל מענישה (בהורדת הדירוג לאתר) גם על תוכן משוכפל וגם על תוכן "רזה". הוספת תוכן מקורי שנותן ערך לגולשים, ולו רק לעמוד הקטגוריה, מבטיחה שלגוגל יהיה תוכן לאנדקס, וגם מאפשרת לשלב בו ביטויי מפתח רלוונטיים, שגם הם חשובים לדירוג.
האתר של ללין מספק דוגמאות מצוינות לתיאורי מוצר ייחודיים:
4. השתמשו בביטויי מפתח שעונים על צרכים מאד ספציפיים
כיום כבר לא מספיק להשתמש במילות מפתח גנריות כמו "סמארטפונים" או נעלי גברים". כמובן שכדאי להשתמש בהן כי אנשים עדיין מחפשים אותן, אך מאחר שכל החנויות שמתחרות אתכם משתמשות בדיוק באותן המילים, כדאי להוסיף ביטויי מפתח נוספים שמתארים צרכים מאד ספציפיים שאתם יכולים לספק.
בפוסט של AhRefs על SEO לחנויות וירטואליות, מציעים להשתמש בנוסחה "best X for Y", כאשר X הוא המוצר או השירות ו-Y הוא הצורך הספציפי, למשל, "השמלות הכי טובות לנשים מלאות". אפשר לעשות על זה וריאציות שונות, כמו "X שמתאים ל-Y"; "סירים שמתאימים לכיריים חשמליים", למשל. ניתן להשתמש בכלי למחקר מילות מפתח כדי למצוא צירופים כאלה ואפילו בפונקציית ההשלמה האוטומטית של גוגל כדי למצוא השראה. לאחר שמצאתם כמה ביטויים כאלה, ניתן לכתוב עליהם תכנים מתאימים, למשל, "המדריך לנשים מלאות למציאת השמלה המושלמת".
5. קחו השראה מבלוגרים בנישה שלכם
טקטיקה נוספת למציאת מילות מפתח, ואף למציאת השראה לתכנים (במידה שיש לכם בלוג או פרופילים במדיה החברתית), היא בלוגרים. הרשת שופעת ביוטיוברים, אינסטגרמרים ושלל אושיות מדיה חברתית שאוהבים מאד לנסות מוצרים ולספר עליהם, בין אם הם מקצועיים או חובבים בתחום. הם תמיד יהיו האנשים הכי מעודכנים באותה נישה ספציפית, ויכירו מילים בהם אנשים משתמשים כדי לתאר את המוצרים בנישה זאת. לחברות קוסמטיקה, למשל, יש פוטנציאל אדיר למציאת רעיונות בקרב בלוגריות הביוטי; ועסקי מזון יוכלו לשאוב השראה מבלוגרים שעוסקים בנישות ספציפיות בתחום המזון, כמו טבעונות.
6. צרו קישורים רלוונטיים
קישורים איכותיים לאתר שלכם הם עדיין אחת הדרכים הטובות להתקדם בגוגל. כדי להשיג אותם, צרו קשר עם אתרי תוכן בנישה שלכם (או כאלה שיש להם מדור שקשור לנישה שלכם); חפשו בלוגרים רלוונטיים ובקשו מהם לשלב קישורים אל אתרכם או אל מוצרים ספציפיים באתר בבלוג שלהם; חפשו סקירות של המוצרים או השירותים שלכם במדיה החברתית ושימו קישורים אליהם באתר שלכם.
בנוסף, דאגו ליצור קישורים פנימיים רלוונטיים ומועילים בתוך האתר: מפוסט בבלוג שלכם לפוסט קודם שעוסק בנושא קשור, ממוצר כלשהו למוצר שמשלים אותו (כמו שמפו ומסיכה לשיער; או מכנסיים וחגורה) וכו'. הדבר שחשוב להקפיד עליו כאן הוא שהאתרים שיעניקו לכם קישורים יהיו באמת אתרים איכותיים ולא אתרי זבל סטייל "חוות קישורים", כי גוגל מסתכלת לא רק על כמות הקישורים, אלא גם – ובעיקר – על איכותם.
7. העבירו את הדומיין של האתר ל-HTTPS
HTTPS הוא הגרסה המאובטחת של HTTP, הפרוטוקול דרכו נתונים עוברים בין הדפדפן של הגולש לאתר שלכם: שימוש ב-HTTPS מבטיח שהתקשורת בין שני הצדדים תהיה מוצפנת, וכך שומר על הפרטים שהגולש מכניס אל טפסים באתר, למשל. מיותר לציין את החשיבות של כך לחנויות וירטואליות, להן מוסרים גולשים מידע רגיש כמו פרטי אשראי.
השינוי הזה יועיל לכם בשתי חזיתות: גולשים ירגישו נוח יותר לבצע רכישה אצלכם, אם תהיה להם בחירה בין האתר שלכם לאתר אחר שאינו מאובטח; ובנוסף, גוגל נותנת יתרון קל בדירוגים לאתרים המשתמשים ב-HTTPS – בדיוק בגלל שפרטיות ואבטחה הם דברים שמועילים לגולשים. למעשה, לפני כשנתיים וחצי HTTPS הפך לגורם דירוג רשמי באלגוריתם של גוגל.
צפו בסרטון הבא כדי ללמוד כיצד להעביר את האתר שלכם ל-HTTPS:
8. הוסיפו לאתר סקירות והמלצות
כאשר אנשים מבצעים רכישות מכל סוג, הם נוטים להסתמך לא מעט על מה שנקרא "הוכחה חברתית" (social proof): בדיקת הדירוג שקיבל המוצר מלקוחות אחרים, בקשת המלצות מחברים, התרשמות ממספר העוקבים שיש למותג ברשתות החברתיות וכן הלאה. זה גורם להם להרגיש ביטחון גבוה יותר באיכות של המוצר. אז למה שלא תעזרו להם בכך? הוסיפו חוות דעת של לקוחות מרוצים לעמודי המוצרים שלכם ואפשרות לתת למוצר דירוג, וכך תזכו לא רק בהכרת תודה מצד הגולשים על כך שאתם עוזרים להם בהחלטה, אלא גם בעזרה אפשרית מגוגל, שעשויה להציג בתוצאות החיפוש סניפטים (snippets) שיציגו את תמונת המוצר, הדירוג שקיבל וחוות דעת עליו.
שימו לב לדוגמא הבאה. חיפוש על אחד מהדגמים של מותג נעלי הריצה "ברוקס" מעלה כבר בעמוד הראשון תוצאה מאתר בשם Running Shoes Guru בו ניתן לרכוש נעלי ריצה ממגוון מותגים. התוצאה שמופיעה כוללת דירוג וחוות דעת של לקוח:
9. חברו את האתר לרשתות החברתיות
נדמה שכאשר שנת 2017 מעבר לפינה כבר לא צריך לומר את זה, אבל מתברר שגם היום לא כולם מפנימים את חשיבותן העצומה של הרשתות החברתיות בעיצוב התודעה הצרכנית שלנו. אנשים אוהבים מאד לדבר על מוצרים שרכשו או שירותים שהתנסו בהם, ואיפה הם יעשו זאת אם לא ברשתות החברתיות? גם אתם בוודאי עוקבים אחרי עמודים של מותגים שונים שאתם אוהבים בפייסבוק או באינסטגרם. בהמשך למה שנכתב בסעיף הקודם, גם רשתות חברתיות מספקות את ההוכחה החברתית שחשובה כל כך לקונים.
את הכוח העצום הזה תוכלו לרתום לאתרכם אם תשלבו בו כפתורי שיתוף, ציוץ, לייק, נעיצה וכו' בעמודי המוצר או בפוסטים בבלוג שלכם שסוקרים מוצרים – וכך תאפשרו לגולשים שלכם לחוות את דעתם (ובתוך כך לבצע אינטראקציה עם העמוד, שמשאירה אותם בתוכו זמן רב יותר). למרות שמדיה חברתית כנראה עדיין לא מהווה גורם דירוג בגוגל, הרי שיש לה השפעה עקיפה משמעותית מאד, ופעולות כאלה יכולות להגדיל את החשיפה שלכם גם בגוגל, לא רק ברשתות החברתיות.
סיכום
ישנן כמובן דרכים נוספות בהן תוכלו לקדם את החנות הווירטואלית שלכם בגוגל בשנה הקרובה, אך בפוסט זה נבחרו דרכים שיכולות לתרום לכן בצורה משמעותיות, ושחלקן לא בהכרח מוכרות לכל בעלי החנויות הווירטואליות. ובכל זאת, אם אתם מחפשים טיפים נוספים וקצת מבולבלים משפע המאמרים בנושא שיש ברשת, זכרו שהעיקרון שצריך להנחות אתכם הוא לעשות את כל מה שיכול להפוך את החוויה של הגולשים באתר ליעילה יותר, פשוטה יותר, נוחה יותר וכמובן – מהנה יותר. במקום להתמקד רק בגוגל, נסו לפקס את הפעולות שלכם כך שיועילו לגולשים בצורה המקסימלית – ואז גם גוגל תתגמל אתכם על כך.
היי דפנה,
אחלה פוסט בהחלט מושקע !! נותן הרבה חומר למחשבה בהמשך הדרך ?
תודה רבה מצוות קורנגה SEO